14 Mart 1827’de, II. Mahmut döneminde, Hekimbaşı Mustafa Behçet’in önerisiyle ilk cerrahhanenin, Şehzadebaşı’daki Tulumbacıbaşı Konağı’nda Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulması, Türkiye’de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir. Okulun kuruluş günü olan 14 Mart, “Tıp Bayramı” olarak kutlanmaktadır.
Ant olsun ki insanlık; Covid - 19 pandemisinde mucize çabalarından dolayı tüm sağlık çalışanlarına ebediyen şükran ve minnet borçlusudur. 
Sağlık Bakanlığı yönetici ve diğer personeli, hastane yöneticileri, hekimler, hemşireler ve diğer tüm sağlık çalışanlarının tıp bayramını yürekten kutlar, aileleriyle birlikte esenlik ve mutluluklar diler, en içten saygılarımızı sunarız.
Dileğimiz bu günler, tüm sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümlerinin müjdecisi olsun. 
Güzel bir olay da Mart 2022 ayında, adeta Tıp Bayramı’nı karşılar gibi olsa gerek, “Hekimlerin Sorumluluğu” adlı eserim yayımlanmış bulunmaktadır.
Sağlıkla ilgili bilgileri ve sağlığa yaklaşımları anlayabilmenin yolu, insanlık tarihindeki uygarlıkların bilinmesini gerekli kılmaktadır. Eğer, sağlık hizmetinde çalışanlardan olan hekimlerin durumu söz konusu ise, daha derin bir inceleme ve araştırmanın gerekli olduğu inancındayız. Özellikle, hekimlerin sorumluluğu konusu önemli bulunmaktadır.
Ülkemizde, hekimin hukuki sorumluluğuna dayanak olabilecek genel bir düzenleme bulunmamakla beraber, bu konu “Hekimlerin Sorumluluğu” adlı eserimde; idare hukuku, medeni hukuk, ceza hukuku ve tıbbi etik hukuku olmak üzere dört ana başlık altında incelenmiştir. Bu çalışmada, anılan dallar çerçevesinde hekimin hukuki ve cezai sorumluluğu inceleme konusu yapılmıştır.
İlgili çevrelerin ve özellikle hekimler ile hukuk uygulayıcılarının, bu çalışmadan yararlanabilmesi için, hem öğreti hem de uygulama alanlarında bilinçlendirmeyi sağlamak amacı ile bu eser yayımlamış bulunmaktadır.. 
Atatürk’e ithaf olunan ve 1116 sayfadan oluşan bu eserin hazırlık çalışmalarında, yürürlükte olan ve yürürlükten kaldırılan birincil düzenlemeler, ikincil düzenlemeler, bilimsel öğreti ve yargısal içtihatlardan da yararlanılmıştır.
Eserde işlenen ana konu başlıklarından bazıları şunlardır:
- Tıbbın Tarihi Ve Gelişimi
- Özel Hastane Hizmetleri ve Çalışanları
- Kamu Kurumlarına Ait Sağlık Kuruluşları
- Genel Olarak Sorumluluk Kavramı Ve Sebepleri
- Hekimin Sorumluluğunun Hukuki Niteliği Ve İleri Sürülen Görüşler
- Hekimin Hukuki Sorumluluğunun Sebepleri
- Tıbbi Müdahalenin Uygulandığı Yer İtibariyle Hekimin Hukuki Sorumluluğu
- Hekimin Tazminat Sorumluluğu
- Hekimlerin Mesleklerinin Uygulanmasından Doğan Ceza Sorumluluğu
- Yapay Zeka Ve Otonom Robot
- Yapay Zeka Ve Otonom Robotla İlgili Hukuki Sorumluluk
- Uygulama Örnekleri.
Tüm okuyucularımıza, esenlik ve mutluluk dileklerimizi iletir, siz değerli okuyucularımıza ve özellikle Tıp Bayramı vesilesiyle tüm sağlık çalışanlarına en içten saygılarımızı sunarız.