Bizde ve dünyada elektrikli araçların üretilmesi ve ulaşım sistemlerinde kullanımı hızla artıyor, şu an bu kullanımın önündeki darboğaz elektrik pillerinin, ulaşımı aksatmayacak düzende şarj sisteminin kurulması oluyor ve bu alanda çok geniş kapsamlı araştırmalar sürüyor.
Şu anda ABD yollarında yaklaşık 1,8 milyon pille çalışan araba var. Ancak bunlar için 41,000 kamu istasyonunda sadece 100,000 şarj fişi var. Başkan Joe Biden, önümüzdeki on yıl içinde 500,000 yeni priz oluşturma sözü verdi. 
ABD’de Cornell Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, hareket halindeki elektrikli bir arabayı şarj edebilen bir teknoloji geliştiriyor. Elektrikli otomobillerin benimsenmesinin önündeki en büyük engellerin başında pil menzili ve şarj kullanılabilirliği geliyor. İşte bu engeli sıfırlayacak bir şarj alt yapısını, kablosuz şarj sistemini, otoyolların sağ şeridine yerleştirecek bir projeyi geliştiriyorlar. Böylece sürücülerin şarj sistemlerini bulma ve pilin bitmesi ile ilgili korkularını ortadan kaldırıyorlar, araçların pil menzilinin uzunluğu da aracın güvenilirliğini artırıyor.
İşte şarj sistemlerindeki bu gelişmeler elektrikli araç talebini hızlandırıyor ve sektörü dönüştürüyor. Örneğin Ford’un son derece popüler olan F-150 kamyonunun yeni elektrikli versiyonu, Amerika’nın benzinden pille çalışan araçlara geçişi hızlandırdığı gibi. Ülkenin en çok satan bu aracı, hem Ford için hem de otomobil endüstrisi için bir dönüm noktası olma niteliğini taşıyor. F-150 Yıldırım olarak adlandırılan ve önümüzdeki baharda galerilere çıkacak olan yeni kamyon türü, akü şarjı başına 480 km seyahat edebilecek ve 4,500 kg yük taşıyabilecek.
Tüm bu gelişmelere rağmen, Ford’un F-150’ye bağlılığı risksiz sayılmıyor, şirket elektrikli araç satışlarının fazla büyümediği bu dönemde, büyük paralar harcamasına rağmen pazarın ancak %2’sini yakalayabiliyor. Hala birçok kamyon sahibi, benzinli motorlardan geçiş yapma konusunda isteksiz. Ayrıca üretimin ilk yıllarında otomobil üreticilerinin pil üretiminde kullandıkları değerli metallerin temininde de darboğaz yaşayacakları tahmin ediliyor.
Ford yönetimine sık sorulan soruların başında, neden F-150 sizin için bu kadar önemli ve neden diğer modellerden önce bu modeli elektrikli yapıyorsunuz, sorusu geliyor. Cevap ise şöyle oluyor, çünkü bu modelimizin müşterilerini çok iyi tanıyoruz ve en iyi uygulamamızı onlar için geliştirmek istiyoruz. Yılda 1,5milyon F-150 satışı yapıyoruz, yani müşteriler bize gerçekten güveniyorlar. Onları elektrikli geleceğe götürecek bir şirket varsa, o da Ford’dur, diyorlar.
Elektrikli F-150 için Avrupa’da da talep hızla artıyor, perakende müşteriler araçlarını sipariş etmelerinden dört ile altı hafta içinde araçlarına kavuşuyorlar. 
Bu arada Mercedes-EQ adıyla elektrikli araç üretmeye başladı, şarj menzili 649 km’ye ulaştı, hızlı şarj istasyonlarında 31 dakikada şarj edilebiliyor.
Bizim elektrikli aracımız TOGG da Gemlik’te üretime hazırlanıyor ve 5 farklı modelle tüketicinin karşısına çıkmayı planlanıyor. Bu süreç içinde umarım araç kullanımın önündeki dar boğaz olan şarj sistemleri ülkemizde de geliştirilir, yaygınlaştırılır.