Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), iş dünyasına rehberlik eden çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Bursa'da ticaretin kalbini oluşturan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin dijital dönüşümü için harekete geçen BTSO, bölge esnafını küresel vitrine taşımak amacıyla E-ticaret eğitim programlarını başlattı.

BTSO’nun yaşam boyu eğitim merkezi olarak hayata geçirdiği Bursa Business School’da  (BBS), Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği ile işbirliğinde gerçekleştirilen eğitim programı kapsamında, e-ticaretin temel prensiplerinden pazar yeri yönetimine kadar birçok kritik konu ele alınıyor. Tarihi çarşı kültürünü modern ticaretin dinamikleriyle buluşturmayı hedefleyen eğitim programları, 12 hafta boyunca ve uygulamalı olarak gerçekleştirilecek.

BTSO E-Ticaret ve Dijitalleşme Konseyi Başkanı İlker Özgüven, düzenlenen eğitim programıyla ilgili bilgi verdi. ‘Tarihi Çarşılar Dijital Dönüşüm Projesi’ kapsamında çarşı esnafıyla bir araya gelerek e-ticaret ve dijitalleşme konusunda farkındalık oluşturduklarını söyleyen Özgüven, “Programımızda e-ticaretin dinamikleri, pazar yeri yönetim modelleri ve pazar dinamikleri gibi konulara odaklanıyoruz. Bu etkinliğin en önemli çıktısı, firmalarımızın e-ticarete hazır bir bilinçle yaklaşması ve süreçleri daha kontrollü ve bilinçli yönetmelerini sağlamak olacak. Eğitimlerimizi ilerleyen haftalarda daha detaylı şekilde sürdüreceğiz” dedi.

 

UHKİB’den karbon ayak izi eğitimi UHKİB’den karbon ayak izi eğitimi

Çarşı Esnafımız Dünyaya Ürün Satacak

Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı İsa Altıkardeş de, “Esnafımızın e-ticaret konusunda bilgiye ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Buradan elde edilecek güzel sonuçlarla, dünyaya ürün satan, e-ticaretini geliştiren firmaların tarihi çarşılarımızdan çıkacağını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

BTSO 70. Meslek Komitesi Başkanı Barış Sülün ise Bursa'nın e-ticaretteki öncü konumuna dikkat çekti. BTSO 70.  Meslek Komitesi Üyesi Mesut Ceylan ise konuşmasında, E-ticaret eğitimlerinin bölge esnafı için büyük bir fırsat olduğunu belirtti.