Tatiller yapıldı, yazlıklar kapatıldı, düğünler bitti ve okullar açıldığına göre kaldığımız yerden devam edebilir miyiz?  

Eylül ayı, yazın rehavetinden sıyrılıp, yeniden tempolu bir hayata geçişin habercisi. Yazın getirdiği rehavet, deniz kenarında geçirilen keyifli günler, düğünlerin coşkusu yerini bir başka heyecana bırakıyor; yeni başlangıçlar.

Okulun ilk günü, defterlerin kokusu, temiz sayfaların vaadi ve yeni hedefler… Hepimizin bildiği gibi, Eylül ayı sadece öğrenciler için değil, hepimiz için bir dönüşüm ayıdır. İş yerleri daha hareketli, trafikte akşamüstü yoğunluğu daha belirgin, şehirlerin sokakları tekrar kalabalık. Yaz boyunca iş anlamında biraz daha yavaşlayan hayat, bir anda hızlanıverir.

Yazı her mevsime göre açık ara sevsem de Eylül’ün gelişiyle bir rutine girme fikri her zaman rahatlatır beni. Bizim işimizde her yılbaşı harçlar değiştiğinden, ocak ayı itibari ile tekliflere işlere hep sıfırdan başlarız. Bu yüzden, eylül içinde olduğumuz yılın toparlanma döneminin başlangıcıdır. Verilen tekliflerin ve işlerin yıl sonuna kadar bir sonuca ulaşması yine benim için bitirdiğim işler içinde olduğundan bir rahatlama sağlar. 4 aylık planlamalar, hedefler döneminin başlangıcıdır Eylül. Okulların açılması sadece çocukların değil, hepimizin hayatında yeni bir dönem başlangıcı.

Bu dönemde kendimize şunu sormamız gerek: "Önümüzdeki yıl neyi farklı yapabilirim?" Yeni hedefler koymak, kendimize meydan okumak ve yazın getirdiği enerjiyle yenilenmek için en doğru zaman. Yazın keyfini çıkardık, şimdi çalışma ve üretkenlik mevsimi geldi.

Pek çok firmanın hedeflerinin içinde olan patent sayısını arttırmayı tamamlayacağı ve fiyat artışlarından etkilenmeyeceği son dönem.  Yeni projeler, stratejiler, yılın son çeyreği için yapılan planlar, toplantılar ve hedefler... İş dünyasında tempo yükseliyor. Özellikle teknoloji ve inovasyon sektöründe, patent başvuruları ve yenilikçi fikirlerin geliştirilmesi bu dönemde hız kazanıyor. Yılın bu döneminde, birçok şirket yeni ürün lansmanlarını ve patent başvurularını tamamlamaya çalışıyor. Sonbahar, iş dünyasında hedeflerin yenilendiği ve patent gibi önemli hukuki süreçlerin hız kazandığı bir dönem. Genel olarak çıkan raporlarda son 4 ayda yapılan başvuruların, yıl içindeki diğer aylara göre çok daha yüksek olduğunu gösteriyor.

Yaratıcı fikirlerinizi geliştirmek, işlerinizi daha verimli hale getirmek ve rekabette öne çıkmak için belki de bu dönemi en iyi şekilde değerlendirmek gerektiğine inanıyorum. Yazın sağladığı dinlenme, zihnimizi tazelerken, sonbaharın getirdiği disiplin ve yenilik arayışı da iş dünyasında büyümek için harika bir fırsat.

Sadece iş dünyasında değil, kişisel hayatımızda da bu dönem, hedeflerimizi yeniden gözden geçirme zamanı. Yeni beceriler edinmek, okumaya başladığınız ama bitiremediğiniz kitaplara dönmek, uzun zamandır öğrenmek istediğiniz bir konuyu derinlemesine incelemek için en ideal zamandayız.

Eylül ayı, yazın tatlı anılarını arkamızda bırakarak yeniden çalışma moduna geçiş ayıdır. Şimdi, işlerin, projelerin ve günlük yaşamın gerektirdiği disipline geri dönme zamanı. Ama unutmayın, her sona eren şey, yeni bir başlangıcın kapısını açar.

Hayat kaldığı yerden devam ediyor. Hazır mısınız?