EKOHABER ÖZEL

Bursa’da düzenlenen TechXtile İnovasyon Ligi 2025’te, Korteks “Oksidatif Kimyasal Buhar Biriktirme (oCVD) Yöntemiyle İletken Polyester Filament İplik Geliştirilmesi” projesiyle İnovasyon Ödülü’ne layık görüldü. Kişiye özel teknik iplik üretiminde çığır açan bu proje, geleceğin akıllı tekstil teknolojilerine kapı aralıyor.

Korteks yetkilileri, bu önemli başarıda emeği geçen tüm ekip üyelerine ve destek veren üst yönetime teşekkür ederek, “İnovasyonla geleceği şekillendirmeye devam edeceğiz” mesajı verdi.

1989 yılında kurulan Korteks, bugün Avrupa’nın en büyük entegre polyester iplik üreticilerinden biri konumunda. 350 bin metrekare üretim alanında 2000 kişilik istihdamla faaliyet gösteren şirket, yılda 200 bin tonluk kapasiteyle Türkiye’nin iplik ihtiyacının yaklaşık yüzde 17’sini karşılıyor.

Korteks, döşemelikten otomotive, spor giyimden medikale kadar geniş bir alanda kullanılan yüksek katma değerli filament iplikler üretiyor. Firma, TAÇ markası altında sunulan DRY TOUCH®, TAÇ COTTON-LIKE, TAÇ FLAME RETARDANT gibi ürünlerle teknik tekstilde öncü rol üstleniyor.

Kalitenin olduğu her yere Referans İmzası Kalitenin olduğu her yere Referans İmzası

Sürdürülebilir üretimde öncü

Korteks, sürdürülebilir üretimi merkezine alan Ar-Ge yatırımlarıyla da dikkat çekiyor. PET şişelerden polyester iplik üreten Polimer Geri Dönüşüm Tesisi, döngüsel ekonomi anlayışının başarılı örneklerinden biri. Bu sayede, yılda milyonlarca plastik şişe yeniden ekonomiye kazandırılıyor.

Firma ayrıca, Avrupa Birliği destekli PLASTICE ve sürdürülebilir tasarıma yönelik Ufuk Avrupa projelerinde de aktif rol alarak küresel ölçekte çevreci teknolojiler geliştiriyor.