Şirketler

FKT Koltuk Sistemleri’nden tasarım yarışması

Türkiye’nin rekabet gücünü artırmak amacıyla üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen “Koltuk Tasarım Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen bir törenle verildi.

Nilüfer Organize Sanayi Böl­gesi idari binasında ger­çekleştirilen ödül törenine Franz Kiel GmbH & Co.KG CEO’su Jür­gen Mill, FKT Koltuk Sistemleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Erol Sapçı ve firma yöneticileri ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

“Gençlerin kaygılarını ortadan kaldırmak istiyoruz”

Törende bir konuşma yapan FKT Kol­tuk Sistemleri AŞ Yönetim Kurulu Baş­kanı ve Genel Müdürü Erol Sapçı, üniversitelerle iş birliğine 4 yıl önce başladıklarını belirte­rek şunları söyledi: “Bu iş birliği­nin ilk adımlarından birisi ‘Yolcu Koltuğu Tasarım Yarışması’ oldu. FKT Koltuk Sistemleri AŞ’nin Ar-Ge Merkezi kurmasıyla birlikte genç bakışa daha çok ihtiyaç his­settik. Bu anlamda genç mü­hendislerin ve tasarımcıların bakış açılarını önemsiyoruz. İlerleyen za­manda genç mühendisler ve tasarımcı­larla daha sık iş birliği yapmak istiyo­ruz. Bu sayede öğrenimleri devam eden mühendis ve tasarımcı adayları­nın gelecekle ilgili iş bulabilme kaygı­larını da ortadan kaldırmak istiyoruz” şeklinde konuştu. FKT Koltuk Sistem­leri AŞ tarafından düzenlenen ‘Yolcu Koltuğu Tasarım Yarışması’ ödül törenine katılan Franz Kiel GmbH & Co.KG CEO’su Jürgen Mill de, “Bursa’da ve gençlerle birlikte olmaktan çok mutlu­yum. Genç tasarımcıların fikir­leri gelecekte mutlaka değerlendirilecektir. Gençlerin tasarımları ve dizayn çizgileri çok önemli. Şehir içi ve kısa me­safe araçlarında kullanılacak koltuklar için güzel tasarımlar gördüm. Bu ko­nuda önemli deneyimlere sahibiz ve tecrübelerimizi de genç mühendislere ve tasarımcılara aktarmaktan mutlu oluyoruz” dedi. FKT Koltuk Sis­temleri AŞ’nin Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi iş birliği ile tüm üni­versitelerin mühendislik ve tasa­rım fakültesi öğrencilerine yönelik düzenlediği ‘Yolcu Kol­tuğu Tasarım Yarışması’nda bi­rinciliği Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüs­triyel Tasarım Bölümü’nden Haluk İpek ‘Alpo’ isimli projesiyle elde etti.