Güçlü ekibi ve yenilikçi vizyonunu özetleyen Tutku, Tecrübe ve Teknoloji (3T) ilkeleriyle endüstriyel yemek sektöründe sürdürülebilir çözümler sunan Referans Holding, 25 yıldır lezzet, kalite, güven ve müşteri mutluluğunu ön planda tutarak sektörde fark yaratıyor. Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nde (NOSAB) bulunan, toplam 3 adet 15.000 m² kapalı alana sahip modern tesislerde üretim yapan Referans Holding bünyesindeki Referans Catering, 65 gıda mühendisi ve 3 diyetisyen ile birlikte kendi alanlarında uzmanlaşmış 1.350 kişilik kadrosu ile hizmet veriyor. Firma, günlük 150.000 servis kapasitesi ve yerinde üretim projeleri ile fabrikalar, hastaneler, okullar, ofisler ve işyerlerinin günlük yemek ihtiyacını gidermenin yanı sıra özel organizasyonlarını da gerçekleştiriyor.

Referans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Bakioğlu, "Referans olarak, 25 yılı aşkın tecrübemizle gıda sektöründe müşterilerimize yalnızca yemek hizmeti sunmakla yetinmiyor, aynı zamanda beklentilerin ötesine geçen bir deneyim yaşatmayı hedefliyoruz” dedi.

Lojistikten tarıma dört dörtlük hizmet

Referans Holding, Türkiye'nin en büyük ve ileri teknolojisine sahip mutfaklarından biri olan 15.000 m² merkez mutfağıyla, 150.000 pax/gün kapasitesi ile yemek hizmeti sağlıyor. Mutfakların aylık menülerinden yapılan seçimler, tam donanımlı araçlar ile işyerlerine sıcak ve soğuk zincir bozulmadan taşınıyor. Yerinde yemek hizmeti de sunan Referans Holding, müşterilerin mutfağını kendi mutfağı olarak görüyor, üretim ve servis personelini düzenli olarak denetimde tutuyor. Aynı zamanda, düzenli aralıklarla uygulanan anketlerle yemek hizmeti ile ilgili düşünceler alınıyor. Referans Holding daima uygun bütçe/kaliteli beslenme dengesini optimum düzeyde kurarak müşterilere ve ihtiyaçlarına en uygun çözümleri sunmaya çalışıyor.

Referans Lojistik Merkezi ise 1.400 m2 kapalı alana sahip. "Doğru hammadde, doğru beslenme" sloganıyla yola çıkarak satın alma gücüne güç katan şirket, dünya çapında standartlara sahip tedarikçilerle çalışıyor. Lojistik Merkezi sayesinde üretim süreçlerinde maliyetlerde optimizasyonlar yapılarak doğruya en kısa zamanda ve en uygun maliyette ulaşılıyor.

Sanayinin dev çınarı: Ermetal Sanayinin dev çınarı: Ermetal

Referans Tarım, topraklı ve topraksız tarım üretimi ile 40 farklı tarım üreticisini destekleyen "organik tarım" yaparak kendi sebze ve meyve üretimini sağlıyor. Referans Besi Çiftliği, etlik dana ve düve yetiştirme amaçlı 30.000 m2 kapalı alana sahip. Tesiste, 2.000 adet üzeri büyük baş hayvan yetiştiriliyor. Begüm Unlu Mamuller ise 1.500 m2 kapalı alana sahip ve tesiste günlük 400.000 adet roll ekmek ve poğaça, simit, börek, kuru ve yaş pasta vb. üretiliyor.

Referans Holding, sürdürülebilirlik ve çevre dostu uygulamalarıyla dikkat çekiyor. Fabrikalarının çatısına yerleştirilen 1.100 m² alana sahip 420 adet güneş enerjisi paneli sayesinde yıllık 340.000 kWh elektrik üreterek karbon ayak izini azaltıyor. Lojistik operasyonlarında da çevreye duyarlılığı ön planda tutan şirket, araç bakımlarını düzenli olarak yaptırıyor ve emisyon salınımını yasal seviyede tutuyor. Yeni araç alımlarında çevresel etkileri düşük özelliklere sahip araçları tercih eden Referans Holding, binek araçlarının yüzde 10'unu elektrikli araçlarla değiştirerek karbon emisyonunu azaltmış oluyor. Referans Holding ayrıca, merkez mutfak ve yerinde üretim projelerinde tablet kullanım sistemiyle kâğıt israfını engelleyerek çevreci bir yaklaşım sergiliyor.