Haksan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gülmez, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Konuşmaları’nın 4. sezon 33. bölümüne konuk oldu. “İş Dünyasında Tehditler ve Fırsatlar” başlıklı konuşmasında Gülmez, öğrencilere sanayideki fırsatları değerlendirmeleri ve hedeflerini belirleyerek rekabet güçlerini artırmaları tavsiyesinde bulundu.

Bursa’nın otomotiv sektöründeki önemine dikkat çeken Gülmez, “Otomotiv, yarattığı katma değer, ihracat ve istihdama katkısıyla Türkiye’nin öncü sektörlerinden biridir. Sizler de bu büyük sektörün merkezinde eğitim alan öğrenciler olarak bu fırsatı iyi değerlendirmeli, hedeflerinizi belirlemeli ve rekabet edecek yönlerinizi güçlendirmelisiniz. Başarıya ancak bu şekilde ulaşabilirsiniz” dedi.

DAĞ BÖLGESİ İÇİN İŞ BİRLİĞİ DAĞ BÖLGESİ İÇİN İŞ BİRLİĞİ

Sanayideki tehditlere de değinen Gülmez, “Üretimin küreselleşmesi ve global oyuncuların artması önemli bir tehdit. Ancak Türkiye’nin genç nüfusu, coğrafi konumu ve kültürel çeşitliliği büyük bir avantaj. Ürettiğimiz ürünlerin Avrupa ülkeleri tarafından tercih edilmesi de önemli bir fırsat. Bu avantajları korumak ve geliştirmek, sizlere önemli kapılar açabilir” şeklinde konuştu.

Yapay zekâ kaygılanma sebebi değil

Yapay zekânın gelecekteki rolüne ilişkin öğrencilerin kaygılarını da ele alan İbrahim Gülmez, “Yapay zekânın gelişimi, ‘işsiz kalacağız’ endişesine neden oluyor. Ancak yapay zekâ planlama yapabilir, ancak insan gibi üretim yapamaz. Yapay zekâ önemli bir araç, ancak üretimde insan faktörü her zaman ön planda olacak” ifadelerini kullandı.