Sektörel Haberler

3. Makine Zirvesi 26 Ekim’de

MAKFED ev sahipliğinde düzenlenen 3. Makine Zirvesi, 26 Ekim 2023 tarihinde Fairmont Quasar Hotel İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Türkiye Makina Federasyonu (MAKFED) tarafından üçüncü kez düzenlenecek olan Makine Zir­vesi’nin mottosu “Yüzüncü Yılında Makine Sanayi” olarak belir­lendi. Makine sektöründe faaliyet gösteren üç binin üzerinde işletmenin üye ol­duğu, 32 sektörel derneğin çatı kuruluşu MAKFED’in ev sahipliğinde 26 Ekim 2023 tarihinde İstan­bul’da düzenlenecek olan zirvede makine sek­törünün geleceğini ilgi­lendiren birçok başlık ele alınacak. Zirve’nin odak alanlarını belirlerken seçtikleri başlıkla­rın, makine sektörü üzerinden Tür­kiye’nin ve dünyanın geleceğine dair bir zihin jimnastiği sunacağını ifade eden MAKFED Başkanı Ad­nan Dalgakıran şunları belirtti:

“Makine imalatı, sadece bu alanda faaliyet gösteren firmaların ilgi göstermesi gereken teknik bir konu değildir. Dünyanın ne yöne gittiğini anlamak; ekonomik, çevresel ve dijital alanlarda yaşanan dönüşümü yakından izlemek için çok elverişli bir alan­dır. Bu yılki odak konula­rımız ve her biri kendi ala­nında çok deneyimli panelistlerimizle, yenilikçi fikirlere ve vizyoner bakış açılarına ev sahipliği yapa­cağız. Zirve’de ele alınacak konularla, Türkiye’nin yeni yüzyılına dair stratejik bir ba­kış ortaya koyacağız.”