Şirketler

Nümerik Mühendislik katma değer katıyor

Firmalara pano, anahtar teslim sistemler ve Ar-Ge konusunda işbirliği sunan Nümerik Mühendislik, geliştirdiği yazılımlar ve otomasyon sistemleriyle partnerlerinin makinelerine katma değer sağlıyor.

Semih AYDIN

İki genç girişimci İbrahim Altıparmak ve Mesut Barut tarafından kurulan Nümerik Mühendislik ve Otomasyon, Tür­kiye’de daha önce yapılmayan ve ithal edilen makinelerin projelendirmesini ya­parak Türkiye’ye kazandırmayı hedefli­yor. Firma geliştirdiği yazılımlarla Türkiye makine sektörüne katma değer sağlaya­rak, kendilerini tercih eden firmaların ih­racatta fark yaratmasını sağlıyor.

Otomasyon ve yazılımla sektöre adım atan Nümerik Mühendislik ve Otomas­yon, sektör­deki tecrübesini başka alanlarda da değerlendiriyor. Firma bunun yanında OEMAK markasıyla ahşap işleme makineleri imal ediyor. Nümerik Mühendislik ve Otomasyon ayrıca Hand­safe markası ve patentli çözümleriyle özel­likle de marangozların yaşadığı iş kazalarının önüne geçmeyi amaçlıyor.

“Türkiye’nin yazılımda eksiği vardı”

Firmanın kuruluş sürecinde Türkiye’de mühendisliğin değerinin ön planda olma­ması nedeniyle sektöre makine otomas­yonu alanında adım attıklarını dile getiren Nümerik Mühendislik ve Otomas­yon Kurucu Ortağı İbrahim Altıparmak, “Ortağım Mesut Barut ile birlikte şirketi­mizi kurmadan önce yurt dışında birçok fuar gezdik. Orada yapılan ürünlerin me­kanik olarak Türkiye’de de imal edilebile­ceğini gördük. Ancak bu noktada yazılım tarafında çok fazla eksiğimiz vardı. 15 – 20 yıl geriden geldiğimizi gördük. Sıkıntıların çözümü için yazılım ve Ar-Ge konusunda ciddi çalışmalar yaptık” dedi.

Nümerik Mühendislik ve Otomasyon olarak firma­lara mühendis­lik, teknik destek, danış­manlık, robotik ve görüntü iş­leme hizmetleri ile Ar-Ge, ara­yüz yazılımları­nın, mekanik üretim ve tasa­rımı destekleri verdiklerini belirten İbrahim Altıparmak, bunun yanında ayda 700 adet seri pano imalatı gerçekleştirdiklerini de söyledi.

“Vizyoner firmalarla çalışıyoruz”

Makine üreticilerinin genellikle meka­nik konusunda başarılı olduklarını ancak otomasyondan uzak durduklarına dikkat çeken Altıparmak, “Biz olaya farklı yaklaş­tık. Firmalara partner olduk. Ancak bu­rada da oldukça seçici davrandık ve davranmaya da devam ediyoruz. Vizyo­ner firmalarla çalışmaya gayret ediyoruz. Çünkü, yeni şeyler yapmak bize haz veriyor” dedi.