HABERLER

KOBİ OSB’ye ilgi çok büyük

BTSO, gelen yoğun talep üzerine KOBİ OSB için son başvuru tarihinin 28 Şubat’a uzatıldığını duyurdu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, KOBİ OSB için şim­diye kadar 5 bine yakın firmanın baş­vuru yaptığını söyledi. KOBİ OSB talep toplama sürecinin 28 Şubat 2023 tari­hine kadar uzatıldığını ifade eden Bur­kay, “Şehre yük olan plansız sanayi alanlarının hızlı bir şekilde planlı böl­gelere taşınması gerekiyor” dedi.

Bursa’yı gerek daha güçlü ve daha rekabetçi bir üretim yapısına kavuş­turmak, gerekse de şehrin içerisinde kalan plansız üretim alanlarını kentin dışarısına taşımak amacıyla planla­nan KOBİ OSB Projesi’nde çalışmaların sürdüğünü ifade eden Başkan Burkay, “4 yıl önce KOBİ OSB’ye 2 bin 650 fir­madan talep gelmişti. O günlerde KOBİ OSB’nin startını vermemiz müm­kün olsaydı, bugün KOBİ OSB’de bir­çok işletmemiz üretim aşamasına gel­miş olabilirdi” dedi.

KOBİ OSB için şimdiye kadar 5 bine yakın işletmenin başvuru yaptığını ifade eden Başkan Burkay, “BEB­KA’nın raporuna göre OSB dışında ka­lan plansız alanlarda sanayi sicil bel­gesine sahip 8 bini aşkın tesis var. Bi­zim buradaki en büyük önceliğimiz, firmalarımızı planlı alanlara taşımak. Başvurular noktasında KOBİ OSB İcra Kurulumuza süre uzatımına ilişkin yüzlerce firmadan talep ulaştı. Bu öne­rileri de göz önünde bulundurarak 31 Ocak 2023 olarak belirlediğimiz son başvuru süresini 28 Şubat 2023 tari­hine kadar uzatma kararı aldık” ifade­lerini kullandı.