BTSO Kasım Ayı Meclis Toplantısı Oda Hizmet Binasında gerçekleştirildi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Oda olarak firmaların sorunlarına çözüm üreten, sektörlerin büyümesine imkan oluşturan bir anlayışa sahip olduklarını söyledi. BTSO meclis üyelerinin kendi sektörlerindeki firmaların talep ve beklentilerini en iyi bilen, sektörlerini en iyi şekilde temsil eden meslek mensupları olduğunu belirten Başkan Burkay, şehir içinde sıkışıp kalan ve kentin yükünü ağırlaştıran plansız tesislerinin otoyol, demiryolu ve limanlarla entegre bir şekilde planlı bölgelere taşınması gerektiğini söyledi.

“Projelerimizde KOBİ’leri merkeze alıyoruz”

BTÜ, Bursa OSB’yi depreme hazırlıyor BTÜ, Bursa OSB’yi depreme hazırlıyor

Dünyanın en büyük ekonomilerinde büyümenin KOBİ’lerle olduğunu ifade eden Başkan Burkay, “Biz hayata geçirdiğimiz yeni projelerde KOBİ’leri merkeze alıyoruz. KOBİ OSB için bakanlığımıza gittiğimizde firmalardan talep toplanmasını istemişlerdi. KOBİ OSB için 2 bin 600 firmamız başvuru yaptı. KOBİ’lerin büyümesi geometriktir. İtalya, Almanya ve İspanya’da da durum böyle. KOBİ’lerimizi sağlıklı büyümesini sağlamak için mekânsal planlamaya ihtiyaç var” diye konuştu.

Bursa’nın üretim ve ihracatçı kimliğini mutlaka koruması gerektiğinin altını çizen Başkan Burkay, “Bursa’nın sanayi şehri özelliğini kaybetmemeliyiz. Bursa 5 yıldır ihracatta 16 milyar dolara takıldı. Buna orta ihracat sendromu diyoruz. Mutlaka kentimizin önümüzdeki dönem üretim ve ihracatçı kimliğini koruması lazım” ifadelerini kullandı.

BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur da pandemi ile başlayan, enerji ve emtia fiyatlarındaki artışla tırmanan küresel ekonomideki belirsizlik ortamının yeni boyutlar kazanarak devam ettiğini söyledi. Uğur, “Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde enflasyon ve işsizlik rakamları son 50-60 yılın zirvesine ulaşmış durumda. Enerji kesintileri, Avrupa’da ciddi bir tedirginlik kaynağı haline gelirken, tedarik zincirlerindeki aksamaların etkileri birçok sektörde hissediliyor” dedi.

Editör: TE Bilisim