Sektörel Haberler

İnşaat sektöründe daralma hızlandı

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, Türkiye ekonomisinin yüzde 3,9 büyüdüğü yılın üçüncü çeyreğinde, inşaat sektöründeki daralmaya dikkat çekti.

Sektörün büyümeye geri dönmesi için inşaat yatı­rımlarında canlanmaya ve girdi maliyetlerindeki artış so­rununun çözülmesine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan TMB Başkanı Eren şunları kay­detti:

“Girdi maliyetlerinde yaşa­nan yüksek artış konusunda bu yıl kamu müteahhitleri için yeterli bir çözüm sağlanama­dığı gibi konut sektöründe ihti­yaç duyulan arza cevap vere­cek yeni projelerin hayata geçirilmesi de mümkün ola­mamıştır. Anadolu’nun dört bir tarafında krediler ile proje­lerini tamamlamaya çalışan firmala­rımızın mevcut yük al­tında ayakta kalmaya artık mecalleri yok­tur. Hükümetimizden 2023 yılı için gerek kamu müteahhitle­rinin, gerek konut sektörünün sorunlarını çözecek adımlar bekliyoruz.

İnşaat sektörü güçlendiril­meden başta deprem riskinin kaçınılmaz kıldığı kentsel dö­nüşüm süreci olmak üzere kal­kınma hedeflerinin sürdürül­mesi de mümkün olmayacaktır”