GÜNDEM

Faiz iki yıldan sonra tek haneye düştü

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini 150 baz puan düşürerek yüzde 9’a çekti. Üst üste dört kez faiz indirimine giden TCMB’nin son dört toplantıdaki faiz indirimi 5 puanı buldu. Böylelikle politika faizi 2 yıl aradan sonra tek haneli rakamlara indi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu, politika faizinin yüzde 10,50’den yüzde 9’a indirilmesine karar verdi.

Kuruldan yapılan duyuruda, “Küresel büyümeye yönelik belirsizliklerin ve jeopolitik risklerin daha da arttığı bir dönemde sanayi üretiminde yakalanan ivmenin ve istihdamdaki artış trendinin sürdürülmesi ile arz ve yatırım kapasitesindeki yapısal kazanımların sürekliliği açısından finansal koşulların destekleyici olması kritik önem arz etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Duyuruda, bu çerçevede kurulun politika faizinin 150 baz puan düşürülmesine karar verdiği kaydedilerek, “Kurul, mevcut politika faizinin küresel talebe ilişkin artan riskleri dikkate alarak yeterli düzeyde olduğunu değerlendirmiş, ağustos ayında başlatılan faiz indirim döngüsünün sonlandırılmasına karar vermiştir” değerlendirmesine yer verildi.