44 yıllık tecrübe İnoksan’dan akıllı fırın: İnosmart 44 yıllık tecrübe İnoksan’dan akıllı fırın: İnosmart

Semih AYDIN

Aile şirketi olarak iki genç girişimci Abdullah Emir Yıldız­han ve Fatih Selim Yıl­dızhan tarafından kurulan firma kurulu­şundan bugüne kadar geçen süreçte petro­kimya endüstrisinin ileri gelen ham madde üreticileri ile kurduğu iş birlikleri çerçeve­sinde kaliteli ve geniş ürün yelpazesini, rekabetçi fiyat per­formansı ile müşterilerine sunuyor.

Emin adımlarla 2024 hedeflerine

ELM Kimya olarak geçtiğimiz yıl ba­şarılı bir performans sergilediklerini dile getiren Yıldızhan, firmanın uzun vadeli hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerlediklerini dile getirdi. Bu yıl içinde cirolarının 1 milyar 100 milyon lirayı aştığını ve yıl sonuna kadar 1,5 milyar liraya ulaşmayı ön­gördüklerini kaydeden Abdullah Emir Yıldız­han, “Pan­demi, yüksek enf-lasyon, savaş ve enerji krizi­nin etkile­rine rağmen ELM Kimya ekiplerinin üstün çalışma­ları ve kararlılıkları sayesinde bu başa­rıyı sağladık” dedi.

Abdullah Emir Yıldızhan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Pandemi sonrası eko­nomik toparlanma bağlamında, üç ta­mamlayıcı ürün grubumuza dayanan plastik ham madde tedarikimiz ile güçlü büyüme hedeflerimize ulaş­maya devam etmekteyiz. Bu ürünleri­miz ise polimerler, geri dönüşüm plastikler ve masterbatchler.”

Sirküler ekonomiye destek

ELM Kimya olarak sürdü­rülebilir bir dünyada, çev­recilik anlayı­şıyla çalışmalarına devam ettiklerini belirten Fatih Selim Yıldızhan, “Bu anlayışla 2018 yılından beri plastik ham maddelerin geri dö­nüşümünü yaparak, ülke ekonomi­sine katkı sağlamanın yanı sıra, global pazarda da sirküler ekonomiye destek vermekteyiz” diye konuştu. Kurulduk­ları gün­den beri yılda 25 bin tondan fazla geri dönüşüm ham mad­desinin üretime tedarik edilmesini sağladıkları bilgisini veren ELM Kimya kurucula­rından Fatih Selim Yıldızhan, böylece plastiklerin üretiminde harcanan kay­nakların korunmasını sağlayarak, kar­bon salınımının engellenmesine katkıda bulunduklarını belirtti.

Editör: TE Bilisim