Şirketler

Cargill, INFUSE Uygulama Merkezi’ni hayata geçirdi

Cargill, endüstriyel ölçekteki üretimin küçük miktarlarda yapılmasına imkan tanıyan son teknoloji ekipmanlarıyla geniş kapsamlı süt ürünleri pilot tesisini Bursa’nın Orhangazi ilçesinde devreye aldı.

INFUSE Uygulama Merkezi, gıda üreticilerinin inovasyon sahası olarak çalışarak, ithal bağımlılığı yüksek ürünlerin Türkiye’de geliştirilmesine destek sunacak.

Cargill Gıda META Gıda Bileşenleri Ürün Yönetimi ve Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Cem Beysel, düzenlediği basın toplantısında, yerli tüketim kadar yerli üretimin de son derece önemli olduğunu söyledi.

Bazı ürünlerin imal edilebilmesi için ham maddenin yurt dışından temin edildiğini belirten Beysel, temel stratejilerinin yerli üretime katkıda bulunmak olduğunu anlattı.

Beysel, ithal bağımlılığı yüksek ürünlerin geliştirilmesi ve pazara sunulmasına katkı sağlarken oluşturulan katma değerin de ülkeye kaldığına vurgu yaparak şöyle konuştu:

“Her türlü sütlü mamul üretim tesisini birebir simüle edebilen tesisimizde, sütlü içeceklerden tatlı ve bitkisel krem şanti, yoğurttan peynire kadar tüm süt gruplarında çalışıyoruz.

Süt ürünleri tesisinin küçük ölçekli bir modeli diyebiliriz. Üreticilerin ekipman ve üretim süreçlerini taklit ederek birlikte reçete geliştiriyoruz. Özellikle pazarda büyük bir potansiyele sahip peynir, labne ve krema ürünleri gibi geniş bir ürün yelpazesine odaklanıyoruz. En üst düzey teknolojiye sahip merkezimizde ürünü birlikte geliştirirken hizmet de sunuyoruz. Kısacası bir yol arkadaşlığı yapıyoruz.”