Çağrı

Zor ve tarihi zamanlardan geçiyoruz. Ülke hatta dünya olarak yaralarımızı sarmaya ve bölge halkı­mızı yaşatmaya devam ediyoruz. Sürecin uzun soluklu olacağını hepimiz biliyoruz. Bu itibarla; malzeme, ba­rınma, gıda, kıyafet, ısınma, sağlık, eğitim ve benzeri ko­nularda bölgeye aktarılacak desteklerden öncelik belirlemek ve zamana yaymak önem kazanıyor. Aksi tak­dirde ya eksik kalır ya da zayii olur.

Bu sebeple; çatı kurumların organizasyon yetenekle­rini güçlendirmeleri ve her bir konu için ayrı ekipler oluş­turulması gerekmektedir. Ayrıca bu ekipler için de genel koordinasyon gerekli.

Daha önce büyük yıkımlar yaşayıp, dünya lideri olan ALMANYA ve JAPONYA ile temas ve öğrenme ŞARTTIR.

Öte yandan; yarın benzer afetler bölgemizde yaşana­cakmış gibi hazırlıklara başlamalıyız. Hazırlıklara liderlik etmesi gereken kurumlar valilik ve büyükşehir belediye­leri olmalı.

Ardından;

-İlçe belediyeleri,

-Akademik oda­lar,

-Sağlık ekipleri,

-İlgili STK’lar,

-İş dünyası,

-İlgili kamu kurum temsilcileri toplanarak ortak eylem planları belirlemelidir.

Yapılacaklar, sorumluları, tarihleri, tarifleri bu planda yer almalı ve belirli sıklıklarla (günlük, haftalık) takip edil­melidir.

Detaylı proje planlarının oluşturulmasında ve takip edilmesinde OTOMOTİV ANA SANAYİLERİNİN ve BÜYÜK YAN SANA­YİLERİN yardım ve li­derlik etmesini öneriyorum.

Yapılması gerekenleri sıralamayacağım ancak öne çıkan iki konuyu hemen belirtmem lazım;

-okul, hastaneler başta olmak üzere tüm konut stokunun dep­reme dayanıklılığı tespit edilmeli,

- her apartman, site ve kurumdan hem zorunlu hem de gönüllü kurtarma ekipleri eğitimleri başlamalıdır.

Biz her zorluğun üstesinden gelebilecek bir ulusuz ancak CEHALETİ ve MENFAATİ yenmeli ve BİLİMİN IŞIĞINDA HAREKET ETMELİYİZ.

Temsilcisi olduğum KalDer Bursa bu konuda göreve hazırdır.

Saygılarımla.