İş Dünyası

BUÜ’nün yenilikçilik başarısı

TÜBİTAK tarafından hazırlanan 2022 yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen törende T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açıklandı. Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) geçen yıla göre puanını yükselterek listede ilk 20 içerisinde yer alma başarısı gösterdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİ­TAK işbirliğinde hayata geçirilen “Giri­şimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi” 2022 sonuçları Bakan Varank ve TÜBİ­TAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın katıldığı törende kamuoyuna duyu­ruldu. YTÜ Davutpaşa Kampüsü’nde ya­pılan törene BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve diğer üniversite­lerin rektörleri de katıldı.

Sonuç Belgesini Bakan Varank’ın elin­den alan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz katkı sağlayan herkese te­şekkür etti. Hedefler, akademik ve idari kadronun uyumu ve doğru yönetim ile böylesine kıymetli bir başarıya ulaşabil­mekten ötürü büyük bir memnuniyet duyduklarını vurgulayan Rektör Kıla­vuz; “Görev süremiz içerisinde doğru planlama ile hedeflerimize ulaşma ko­nusunda çok önemli mesafeler kat ettik. Bugün de yaptığımız çalışmalar netice­sinde Türkiye’nin en iyi Girişimci ve Ye­nilikçi Üniversiteler Endeksi içerisinde bir kez daha yer aldığımızı gördük. Mutlu ve gururluyuz. Bizlere bu konuda katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.