Engelli otoparkları

Ülkemizde genel kullanıma açık otoparklar;

Alışveriş merkezlerinde,

Kamu kuruluşlarında,

Hava alanlarında,

Otobüs terminallerinde,

Muhtelif kamu ya da özel alanlarda bulunmaktadır.

Halkımız imkan olsa mağazaların içine kadar arabayla gitmek istediği ama buna fiziksel olanak bulamadığı için otoparkların binaya en yakın girişine park et­meye çalışır.

Yukarıda bahsetti­ğim alanların çoğunda girişe en yakın alanlar engellilere tahsis edil­mekle beraber zemin­lerdeki görseller ve tabelalarla da bu alan­lar diğerlerinden ayırt edilmiştir. Ancak benim halkımın içeri­sindeki saygısız ve ahlaksız kişiler hem yakın hem de boş oldukları için, sadece engellilere tahsis edilmiş bu alanlara utanmadan park etmeye devam ediyorlar. Bu durumu en­gellemek isteyen işletmelerin yöneticileri önlem olarak bu tahsisli alanların ortasına park dubaları koyuyorlar. Bu durum; oraya park etmek isteyen engelli sürücüye yeni bir engel yaratmış oluyor! Benim tespitlerim ve önerile­rim ise şöyle;

Engelli değilseniz bu otopark­lara park etmeyiniz,

Buraya park ediyorsanız, sizin zi­hinsel ve ahlaki özrünüz vardır, te­davi olun,

Buraya park ediyorsanız, çocu­ğunuzun, eşinizin ve yakınlarınızın sizden utanacağını bilin,

Otopark işletenler bu alanın or­tasına park dubası koyarak bir engel de siz yaratmayın,

Otopark işletenler bu alana hak­sız park eden araçları polis onayı ile çektirin,

Bu alanda plakasında engelli işareti bulunmayan araçla­rın plakalarıyla beraber fotoğraflarını çekin ve trafik ekip­lerine şikayet edin,

Kural koyucular; bu toplum dışı park edenlerin ödeye­cekleri trafik cezalarını artırın.

Cankurtaran takibi

Şehir içinde cankurtaranları hızla ilerlemeye çalışırken çok görüyoruz, bu cankurtaranların çoğu ya hastayı en sağlık kurulu­şuna yetiştir­meye çalışıyor ya da bir has­tayı almaya gi­diyor. Buraya kadar söyledi­ğim; çok karşı­laştığımız ve hayatın bir parçası haline gelmiş bir olay.

Benim dikkat çekmek istediğim şey ise; yoğun trafikte yol almak için cankurtaranların arkasına adeta yapışarak, onların hızında gidip trafikte bu trajik durumdan bile fayda sağlamaya çalışan, insanlıktan nasibini almamış­lardır. Şiddetle kınıyorum ve bu durumu yine kural koyu­culara havale ediyorum, aklıma gelen tespit yöntemi ise; bu güzergahtaki kameraları kullanarak bu canavarları tes­pit edip yine yüksek ceza hatta mahkeme ile sürecin takip edilmesidir.

Yukarıdaki her iki konuda; alkollü sürücülere yapılan eh­liyeti alıkoyma ve psikolojik tedavi süreçlerinin uygulama­sını tavsiye ediyorum.

Cankurtarana yol verme

Ülkemizde cankurtarana yol vermek için araçlarımızı sağa sola düzensiz bir şekilde çekerek bir şekilde yol veri­yoruz. Gelişmiş ülkelerde bu işin de bir metodu ve matematiği var; sağdaki araç sağa, soldaki araç ise sola çekiliyor ve ortada bir koridor açılıyor. Bu yöntemin adı FER­MUAR TEKNİĞİ (benzer üç video bağlantısından izleyebilirsiniz). Cankurtaran ya da diğer acil araç ortadan çok daha hızlı bir şekilde gidebiliyor ve saniyelerin çok önemli olduğu bu süreçte bir in­sana dolaylı CAN veriyorsunuz.

https://www.youtube.com/watch?v=yJruftM2bgQ

https://www.youtube.com/watch?v=BDRf_4598yE

https://www.youtube.com/watch?v=RuzAAf2LZPI

Bu hafta araç kullanmanın hayatı etkilediği farklı örnek­leri sizlerle paylaşmış oldum, kendinizi karşı tarafın ye­rine koymanız dileğiyle… Sadece trafikte değil.

Saygılarımla