BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Mustafa Bozbey ile 1/100 binlik yeni çevre düzeni planı başta olmak olmak üzere sanayi ve ticaret dönüşümünü sağlayacak birçok projeyi değerlendirme imkanı bulduklarını söyledi. Özellikle KOBİ OSB projesinin uzun zamandır Bursa iş dünyasının gündeminde yer aldığını ifade eden Burkay, “Şehrin içindeki düzensiz alanlarda faaliyet gösteren üretim tesislerinin planlı alanlara transferi ile alakalı KOBİ Konseyimizin, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili çalışma grupları ile bir araya gelerek bu konuyu hızlı bir şekilde ilerletmesi yönünde mutabakata vardık. Ayrıca şehrin doğu ve batı bölgelerinde katı atık toplama ve ayrıştırma tesisleri kurulması konusunda da görüşmelerimiz oldu. İnşallah bunları da planlayarak çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, Bursa’da 1960’lı yıllardan bu yana yapılaşan bir sanayii olduğunu ve üretim tesislerini de depreme karşı hazırlıklı hale getirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Organize sanayi bölgelerimizle verilerin toplanması konusunda çalışmaya başladık. JICA ile bu konuda bir simülasyon yapacağız ve risk durumunu ortaya koyacağız. Sanayi bölgelerinde olası bir depremde tehlikeli olarak nitelendirebileceğimiz tesisler var. Bu sayede tedbiri baştan alma imkanımız olacak” diye konuştu. Söz konusu simülasyonun daha öncesinde konutlar için yapıldığını söyleyen Bozbey, şehrin merkezinde 628 bin konuttan 122 bininin risk taşıdığını, 28 bininin ise yıkılma tehlikesi altında olduğunu söyledi. Başkan Bozbey, kentsel dönüşüm çalışmalarını 28 bin binayı kapsayan bölgelerde yoğunlaştıracaklarını kaydetti.

 

RUMELİSİAD, KalDer Bursa’nın 500. üyesi oldu RUMELİSİAD, KalDer Bursa’nın 500. üyesi oldu

1/100 Binlik Çevre Düzeni Planı

Kentsel dönüşümde sanayi ve ticaret alanlarının da çok önemli olduğunu ifade eden Mustafa Bozbey, 1/100 binlik çevre düzeni planı çerçevesinde lojistik ve depolama alanları, kamyon-tır parkları ve KOBİ OSB konusunda da sanayicilerin görüşlerine başvuracaklarını söyledi. Özellikle KOBİ OSB konusunu daha önce BTSO’da katıldığı toplantılarda da değerlendirme imkânını bulduklarını hatırlatan Bozbey, “Bu kentin artık bir düzene girmesini sağlamamız lazım. Bursa’nın planlı gelişimi açısından bu konuyu önemsiyoruz. İlgili paydaşlarımızla iş birliği içinde çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.