Zorlu Holding Tekstil Grubu şirketlerinden ve dünyanın en büyük iplik üreticilerinden birisi olan Korteks, Türkiye tekstil sektörünün kaliteli polyester iplik ihtiyacını karşılamak üzere 1989 yılında Zeki Zorlu ve Ahmet Zorlu tarafından Bursa’da kuruldu. Korteks bugün; dünyada ilkler arasında yer alan, Avrupa’nın ise en büyük entegre ve inovatif polyester iplik üreticilerinden birisi durumunda.
Aynı zamanda teknik tekstillerdeki uzmanlığıyla savunma sanayinden sağlık endüstrisine, otomotivden ev tekstiline kadar uzanan birçok alanda sunduğu katma değerli yüksek ürünlerle dikkat çekiyor.
Avrupa’nın en büyük entegre polyester iplik üreticisi ve ihracatçı firmalarından olan Korteks, 2 bin 300’e yakın çalışanıyla Bursa’da toplam 350 bin metrekare üretim alanında faaliyetlerini sürdürüyor. Toplamda 2 bin 750 çeşit polyester filament iplik üretimi gerçekleştiren firma, ürün çeşitliliği sayesinde rekabette ön plana çıkıyor.
Yıllık 200 bin ton üretim gücüyle Türkiye’nin iplik üretiminin yüzde 17’sini tek başına karşılayan Korteks, 5 kıtada aralarında Almanya, Belçika, İngiltere, Fransa, Polonya, İtalya, İspanya, ABD, Kanada, Mısır, Meksika ve Güney Afrika’nın bulunduğu 50’ye yakın ülkeye ihraç ediyor.
Teknik tekstil konusunda Türkiye’nin öncü üretim tesislerinden biri olan Korteks, “high count” gibi nitelikli ve özellikli filament polyester iplikleri ev tekstili, konfeksiyon, otomotiv gibi farklı sektörlerde kullanılıyor.
“Kendimizle rekabet halindeyiz”
Korteks’in kurulduğu günden bu yana sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da sayılı polyester iplik üreticileri arasında yer aldığının altını çizen firmanın Genel Müdürü Barış Mert, gelecek hedeflerini belirlerken de yaptıklarının daha iyisini yapmaya odaklandıklarını ve kendileriyle rekabet halinde olduklarını vurguladı.
Gelecek hedefleri ile ilgili attıkları her adımda odaklarına sürdürülebilirliği aldıklarını ifade eden Mert, “Tüm üretim süreçlerimizi Grubumuzun ‘Akıllı Hayat 2030’ sürdürülebilirlik stratejisi çerçevesinde geçekleştiriyoruz. Bu kapsamda 2021 yılında, iyi bir gelecek hayalini gerçeğe dönüştürmek için yüzde 100 pet şişeden polyester filament iplik üretimi sağlayan Polimer Geri Dönüşüm Tesisimizi devreye aldık. Yaklaşık 10 milyon dolarlık yatırımla 17 bin metrekare kapalı alanda kurduğumuz tesisimizde aylık 600 ton üretim kapasitesine sahibiz” dedi.