Genel

ASELSAN’dan Bursa çıkarması

Bursa Medeniyet Akademisi tarafından Bursa Teknik Üniversitesi’nde (BTÜ) düzenlenen “Savunma Teknolojilerinin Sivil Yaşama Yansımaları” seminerinin konuğu olan ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, Bursa’daki firmalara da ziyaretler gerçekleştirdi.

Birtakım temaslar için Bursa’yı ziyaret eden ASELSAN Yönetim Kurulu Baş­kanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, hem üniversite öğrencileriyle hem de Bursa’da sa­vunma sanayi alanında faaliyet gösteren fir­malarla bir araya geldi.

Fabrika ziyaretleri

Bursa’daki tedarikçileriyle bir araya gelen ASELSAN heyeti Ermaksan, Coşkunöz Hol­ding, İğrek Makine ve Destek Amortisör ile BKM Teknoloji firmalarına ziyaretler gerçek­leştirdi. Haluk Görgün, ziyaretleri kapsa­mında Ermaksan Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özkayan ve Yönetim Kurulu Başkanve­kili Ahmet Özkayan, Coşkunöz Holding Yö­netim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz Aktaş, İğrek Makina Yönetim Kurulu Başkanı Kamil İğrek ile BKM Teknoloji ve Destek Amortisör Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özkan ve Yönetim Kurulu Üyesi Emel Özkan Taşyakan ile görüşmeler gerçekleştirdi. Firmaların fab­rikalarında incelemelerde bulunan ASEL­SAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Görgün, firmaların çalışmaları ve Ar-Ge faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.

“Savunma sanayi birikim gerektiriyor”

Bursa programı dahilinde, Bursa Medeni­yet Akademisi tarafından BTÜ Mimar Sinan Yerleşkesi’nde düzenlenen “Savunma Tekno­lojilerinin Sivil Yaşama Yansımaları” başlıklı seminerde konuşan Haluk Görgün, ASEL­SAN’ın çalışmaları ve üretim faaliyetlerini an­lattı. Görgün, savunmanın, devletlerin ciddi yatırım yaptıkları, teknoloji ürettik­leri, güvenliklerini sağlama bakımın­dan birinci öncelik verilen alan oldu­ğunu dile getirdi.

Savunma sanayisinin, her türlü yatırımın yapıldığı, altyapının sağlandığı, insan kayna­ğının yetiştirildiği bir alan olması itibarıyla uzun yıllar gerektiren ve teknolojik birikimin oluştuğu bir sektör olduğuna değinen Gör­gün, bu alandaki çalışmaların günlük ihtiyaç­larda da zaman içinde sivil uygulamalarda kendini gösterdiğini ve insanlar tarafından kullanıldığını ifade etti.

Etkinlikte, TEKNOFEST 2022’de dereceye giren öğrenci, öğretim üyeleri, jüri üyeleri ve sponsorlara plaket ve teşekkür belgeleri ve­rildi. Programa, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Ka­rademir, Medeniyet Derneği Bursa Temsilcisi Soner Aksoy ve ASELSAN yetkilileri katıldı.

Karsan ile ASELSAN’dan 12,6 milyon euroluk sözleşme

Karsan, e-JEST elektrikli minibüs­lerinin ASELSAN elektrikli çekiş sistemi bileşenleri kullanılarak üretil­mesine ve ASELSAN’a satışına ilişkin 12,6 milyon euroluk sözleşme imzalan­dığını bildirdi. Karsan’ın ASELSAN ile sözleşme imzalanmasına ilişkin açıkla­ması, KAP’ta yayımlandı.

Açıklamada “Karsan ile ASEL-SAN arasında, e-JEST elektrikli mini­büslerinin ASELSAN elektrikli çekiş sis­temi bileşenleri kullanılarak üretilmesine ve ASELSAN’a satışına ilişkin anlaşmaya varılmış olup, 12 milyon 599 bin 199,8 euro tutarında bir sözleşme imzalanmıştır” ifadesi kullanıldı.