Makine sektörünün duayeni Ali Durmaz anılıyor Makine sektörünün duayeni Ali Durmaz anılıyor

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük savunma sanayi kümesi SAHA İstanbul tarafından düzenlenen SAHA Expo Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı 25 – 28 Ekim tarihle­rinde İstanbul Fuar Merkezi’nde ger­çekleştirilecek.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve diğer sivil ve askeri kamu kurumlarının katılım ve destek­leriyle düzenlenen fuara Bursa’dan da 14 firma katılacak.

SAHA Expo ile ilgili bir basın toplan­tısı düzenleyen SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş bu seneki fuarın sanayicilerin birbirleri aralarında iş ge­liştirdiği bir konsept üzerinde ilerleye­ceğinin altını çizerek, şöyle devam etti:

“Dünyada bu konseptte başka bir fuar olmadığını gördük. 104 ülkeye davet mektubu gönderildi. Şu an 56 ül­keden katılım sağlanacağına ilişkin dönüş aldık. 9 yabancı bakan da gele­ceğini deklare etti. Fuar yaklaştıkça bu sayılar daha da artıyor olacak. 100’ün üzerinde yabancı delegasyon gelecek. Çok ciddi yabancı katılımcıyla bu fuarı icra ediyor olacağız. Yabancı firma ka­tılımları anlamında, stant olarak şu anda 80 yabancı firmanın süreçleri ta­mamlanmış durumda. Süreçleri devam edenler de var.”

SAHA EXPO 2022’ye Katılan Bursa Firmaları

1 Bayramoğlu End. Çelik

2 Berteks Tekstil

3 Coşkunöz Sav. ve Hav.

4 DLG Plast Otomotiv

5 Ermaksan Makine

6 FE-TECH

7 İğrek Makina

8 M-Bend Metal

9 Olympos Havacılık

10 Ottonom Mühendislik

11 Ottonom Üretim Tek.

12 Redoks Mühendislik

13 Rena Mekatronik Sis.

14 Tunca Teknik Makine