Bursa’nın depreme dirençli kent haline gelmesi amacıyla halen 7 ayrı bölgede kentsel döşüm projesi uygulayan Bursa Büyükşe­hir Belediyesi, kentin adeta kalbi olan Altıparmak semtinde de büyük dönüşümün ön hazırlıkla­rına başladı.

Bozbey’den göçü durdurmak için çözüm önerisi Bozbey’den göçü durdurmak için çözüm önerisi

Daha önce de gerek Atatürk Spor Salonu’nun yenilenmesi ve Hanlar Bölgesi projesinde ilgili akademik odalarla iş birliği yapan Büyükşehir Belediyesi, Altıparmak – Çarşamba bölgesinin dönüşümü için de Mimar Odası, Şehir Plancıları Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası ile iş birliği protokolü imzaladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Baş­kanı Alinur Aktaş, akademik odala­rın başkan ve yöneticilerine devam eden kentsel dönüşüm projelerini yerinde tanıttı. Düzenlenen teknik gezinin ilk durağı olan Gaziakdemir Kentsel Dönüşüm Ofisi’nde, Altı­parmak Çarşamba bölgesinin dö­nüşümü için önemli bir adım atıldı. Proje kapsamında Altıparmak Cad­desi’nin her iki yakasını kapsayan ve Altıparmak, Çırpan, Selimiye, İn­tizam, Hocahasan, Ahmetpaşa, Şe­habettinpaşa, Aktarhüssam, Kuru­çeşme ve Yahşibey Mahallelerinin bir kısmını kapsayan, yaklaşık 800 dönüm büyüklüğündeki alanın dö­nüşümü gerçekleşecek. Bölgenin dönüşümüne yönelik imar planı ve kentsel tasarım projelerinin hazır­lanması amacıyla Büyükşehir Bele­diyesi ile Mimarlar Odası Bursa Şubesi, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ve Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi arasında iş bir­liği protokolü imzalandı.